| Народна астрономическа обсерватория и планетариум | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
МИНА ЦЕПЕШ АДМИНЧЕ
Брой мнения : 54 Join date : 27.04.2010
| Заглавие: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Чет Апр 29, 2010 1:08 pm | |
| Народна астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник"
Планетариумът, както е по известен сред варненци, е една от атракциите на морската ни столица. Създаден е от Николай Петров и е тържествено открит на 22 май 1968 година. Разположен е в Морската градина само на няколко метра от централния и вход. Звездната зала разполага с 80 места. Планетариумът е модел ZKP-1, а диаметърът на купола е 10 м. Монтиран е проектор за показване на Слънчевата система и видеопроектор с компютър и озвучителна техника. Астронмическата обсерватория разполага с компютърна техника, телескопи и бинокли, които се използват за обучение на ученици и за наблюдения на Слънцето, Луната, планетите, променливи звезди и комети, както и за демонстрационни наблюдения за граждани. | |
|
| |
МИНА ЦЕПЕШ АДМИНЧЕ
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Вто Май 04, 2010 3:26 pm | |
| Скучаех. Бях във Варна от ден, а вече се чудех какво да правя. Акира реши да ме разведри малко и ме заведе до обсерваторията. За мое щастие имаше и по-късни посещения с доста по-малко хора в тях. Настаних се на първия ред в средата, а Акира седна до мен. Огледах се внимателно къде ще седнат останалите и лекичко промених мението им, че първите редове са най-хубави. Изтърпях всичко, което ни предложиха. Оказа се не чак толкова скучно, колкото си мислех. Но през по-голяма част от времето се разсейвах от върколака до мен. Той бе запленен от всичко това и аз не можех да си позволя да го разочаровам като пожелая ранно тръгване. Хванах ръката му и се облегнах на рамото му. Слушах лектора, но си мислех за други неща. - Акира! - Прошепнах аз. - Кажи принцесо!? - Искаш ли да се разходим по плажа? - Искаш да погледаме пълната луна над морето ли? - Как се сети за това? - Знам колко обичаш луната в чиста и безоблачна нощ. - Леко се усмихнах, а той нежно ме целуна по устните. - Съгласен съм.
Последната промяна е направена от МИНА ЦЕПЕШ на Пет Май 21, 2010 11:20 am; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Сара Деа АДМИНЧЕ
Брой мнения : 50 Join date : 27.04.2010
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Пет Май 21, 2010 11:17 am | |
| Сара минаваше през Варна.Времето и се стори хубаво и реши да се разходи с Руди(кученцето и) .Вече беше достатъчно голямо за да стой на каишка и Сара му сложи повода.МАкар, че Руди уж знаеше кой е шефа той водеше Сара на където си поиска..може би защото за първи път ходеше сам..Момичето реши този път да направи компромис и да го остави той да води.Затегли я на някаде.. * Само да не се изгубим* Каза си на ум Деа и се оглеждаше.Не след дълго тя и кучето й се озоваха на някакво място.От разговорите на хората покрай които минаваха Сара разбра, че това е Народна астрономическа обсерватория и планетариум.Сара вдигна Руди на ръце и влезнаха в обсерваторията.Седна на последния ред в края и се чудеше какво подяволите правеи тук...Е ..също галеше и малкото кученце xD | |
|
| |
МИНА ЦЕПЕШ АДМИНЧЕ
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Пет Май 21, 2010 11:31 am | |
| С Акира станахме от местата си, за да излезем. Но в този момент той сбръчка нос. - Има и друг вампир в това помещение. - Спокойно любими, видях я вече. Стои на последния ред и държи малко кученце. - Явно е нова тук, защото не я познавам. - Да се запознаем тогава? - Казах аз с усмивака и се надигнах на пръсти, за да го целуна. Приближихме се бавно и внимателно. В първия момент момичето се стресна от нас, но малко по-късно се отпусна. - Добър вечер. - Казах аз възможно най-любезно. - Добър вечер и на вас. - Отвърна ни девойката с червеникави коси. А кученцето и леко показа зъбките си на Акира. Той се засмя гръмогласно и всички ни избледаха странно. - Може би ще се наложи да напуснем обсерваторията, за да можем да говорим по-спокойно. - Обясних аз и девойката само кимна и ни последва към изхода. Звездите на небосклона бяха милиарди и блищукаха доста уживено. А пълната луна правече пътека по спокойната морска вода. Седнахме на една пейка обърната към морето и аз се сгуших в моя върколак. - Казвам се Мина Цепеш. А това е Акира Кабураги, моя защитник и годеник. - Приятно ми е. - Отрони Акира и погледна девойката. | |
|
| |
Катрин Бенет Демон
Брой мнения : 12 Join date : 04.05.2010 Age : 28
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Пет Май 21, 2010 12:24 pm | |
| Разхождах се случайно из Варна ,обичам да си правя разходки в по-късните часове от деня. Изведнъж забелязах две момичета и едно момче да говорят на една пейка. Съзрях също и едно малко кученце в ръцете на едното момиче. Реших да се приближа и да се запозная с тях. Не бързах. Вървях бавно и спокойно. Усещах всеки полъх на вятъра ,който минаваше покрай мен. Чувствах се спокойна . С бавна и спокойна походка най-накрая стигнах до тях. Кимнах любезно с глава и казах със спокоен тон : -Добър Вечер. Как сте? - усмихнах се в знак на добри намерения. | |
|
| |
МИНА ЦЕПЕШ АДМИНЧЕ
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Пет Май 21, 2010 1:01 pm | |
| Все още чакахме младата вампирка да ни се представи, когато към нас се приближи друга девойка. Докато беше на малко по-голямо разстояние от нас Акира ми прочепна: - Демон! Какво ще правим? - Нищо, нека тя да направи своя първи ход. - Успокоих го аз. След няколко секунди тя ни поздрави учтиво и се усмихна. - Добър вечер. Как сте? - Добър вечер и на вас. - Усмихнах се и аз. - Ние сме добре, тъкмо се запознавахме с тази млада девойка с кученцето в ръце, която стои до мен. А вие как сте? - Какво ви води насам? В този град? - Почти изръмжа спътника ми, за да покаже че ме защитава. - Акира, не бъди толкова груб. - Казах му аз с нежен глас и погалих леко устните му. - Аз съм Мина Цепеш, приятно ми е да се запознаем. - Усмихнах се аз. - А това както току що разбрахте е Акира. - Хванах ръката му и отново се усмихнах. - Тази госпожица все още очакваме да ни каже името си. А вие коя сте? | |
|
| |
Сара Деа АДМИНЧЕ
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Пет Май 21, 2010 1:10 pm | |
| МОмичето сложи ръка пред устните си и се засмя на думите на Мина . - Съжелявам, че не се представих- Каза плахо Сара - Бях се замислила.- Сара продължаше да гали кутрето си и да се усмихва.След това забеляза новото момиче.Погледна я.Както беше разбрала от гаджето на Мина тя беше демон.ИЗведнъж я побиха тръпки.Мразеше демони още от малка когато се бе срешнала с един.Беше още на 95 години и бе много неопитна..За малко се бе измъкнала.Бе останала с впечатлението, че демоните са ниши и коварни същества.. * Змия* Помисли си Сара..Но все пак реши да не прибързва..Но не и да я подценява. - А ти си..- Каза остро и навъсено Сара на момичето и я погледна изпитателно | |
|
| |
Катрин Бенет Демон
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Пет Май 21, 2010 1:24 pm | |
| Усмихнах се и закачливо добавих : - Аз съм Катрин Бенет ,приятно ми е да се запознаем . Разбрах ,че се досещат коя съм .. или по-точно какво съм. Държах се добре ,исках да създам приятелства ,да съм щастлива напомних си аз. Посегнах ръка към сладкото мъниче в ръцете на Сара, исках да го помилвам. Точно преди да опра ръка на малката му главичка усетих как ме захапа за единия пръст. Засмях се . След това отново започнах да говоря : - Извинете,че се натрапих така, не ви преча нали ? - гледах сериозните им лица и най-вече това на Акира. Той беше красиво момче намерило красиво момиче - идеалната двойка казах си . | |
|
| |
Сара Деа АДМИНЧЕ
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Съб Май 22, 2010 5:29 am | |
| Изведнъж на момичето й се прийска да си тръгне.Нещо я смуштаваше..Може би защото Катрин Бенет беше демон и й припомняше ужасното лице на онзи грозен демон или ,защото просто искаше да бъде сама... - М..Извинете, но аз ще тръгвам- Каза Сара и се изправи.Остави Руди на земята и тръгнаха на някъде | |
|
| |
Катрин Бенет Демон
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум Съб Май 22, 2010 8:24 am | |
| Видях как Сара си тръгва , погледнах сладкото котре в ръцете й и направих лека усмивка. След това се обърнах към Акира и Мина и казах : - Извинявайте ако съм ви притеснила с нещо ,май е по-добре и аз да си тръгвам ,щом не съм желана. Не обичам да се натрапвам. Ъм , Акира .. повече ще ти отива една усмивка на личицето - казах закачлито последното си изречение. Изведнъж някакви мисли препуснаха из главата ми. Казах учтиво довиждане и до нови срещи ,а след това тръгнах да бягам. Бягах ,бягах цяла нощ .. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Народна астрономическа обсерватория и планетариум | |
| |
|
| |
| Народна астрономическа обсерватория и планетариум | |
|